Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

ΕΛ.ΑΣ



Η ΕΛ.ΑΣ ακριβώς μετά την σημερινή πορεία παίζει κυνηγητό με τα 15χρονα, ορμώντας μέσα στο μετρό (Σύνταγμα) και κυνηγώντας τον κόσμο στις σκάλες (!)
Πρώτοι πρώτοι κάμποσοι παλικαράδες της ομάδας ΔΙΑΣ που ξεπέζεψαν και μπήκαν μέσα παραβγαίνοντας σε τσαμπουκά κάτι πιτσιρίκια που τους έβρισαν. Οι έκπληκτοι υπάλληλοι του ΜΕΤΡΟ, προσπαθούσαν όσο μπορούσαν να εξηγήσουν το αυτονόητο στους ράμπο, ότι δηλαδή μπορεί να σκοτωθεί κανείς στις σκάλες ή στις γραμμές, αλλά αφού ήταν θέμα μαγκιάς συνέχισαν απτόητοι. Μαγκιά όπως και πέρυσι την ίδια μέρα...





7 σχόλια:

  1. Την έχουν ξαναπέσει στην Ομόνοια, όπως και έχουν ρίξει και δακρυγόνα στις σκάλες του μετρό Συντάγματος, αλλά αυτό το πράγμα πρώτη φορά το βλέπω. Έτσι είναι όμως, όποιος έχει το πεπόνι, έχει και το μαχαίρι. Δυστυχώς δε βλέπω καμιά βελτίωση της κατάστασης. Μόνο "αποφασιστικότερες" επεμβάσεις σε μια κοινωνία που νοσεί.

    Η πολιτική βούληση είναι νομίζω να συνεχιστεί αυτό το πεδίο μάχης, η σκληρή γραμμή. Το θέμα είναι μέχρι πότε. Η γκετοποίηση πχ. της περιοχής των Εξαρχείων είναι μια συνειδητή επιλογή. Νομίζω ότι ίσως αυτή να είναι και η άκρη του νήματος. Μια προσπάθεια "στρατικοποίησης" και ελέγχου μιας "ελευθεριάζουσας" περιοχής. Και δεν είναι και τόσο περίεργο αυτό, καθώς ακρότητες από κάποιες (ίσως εξτρεμιστικές) ομάδες εξυπηρετούν στην προσπάθεια χειραγώγησης ή και τον αποπροσανατολισμό της κοινής γνώμης. Συνεπώς το να τους υποδαυλίζεις με εξίσου ακραίες ενέργειες μεγαλώνει το μίσος και την ανασφάλεια. Όλα αυτά όμως είναι δίκοπο μαχαίρι.

    Νομίζω ότι δυστυχώς μιμούμαστε ξενόφερτες πρακτικές περί τρομοκρατίας, . Διόλου περίεργο βέβαια. Δε μας έχω ικανούς για κανενός είδους (πρωτοποριακή) πρωτοτυπία. Η παρούσα κυβέρνηση το αποδεικνύει μέρα με τη μέρα. Ένα πάντως είναι το σίγουρο. Ο βαθμός καταστολής είναι δείκτης ευημερίας για όλες τις κοινωνίες. Και αυτή εδώ σίγουρα δεν ευημερεί, και ούτε προβλέπεται σύντομα...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. @Stef Μα λεφτά υπάρχουν, δεν καταλαβαίνω γιατί λες πως δεν ευημερεί η κοινωνία! :P
    Στη συγκεκριμένη περίπτωση μου έκανε εντύπωση πως μερικοί της ομάδας ΔΙΑΣ έκαναν τον τσαμπουκά σε κάτι πιτσιρίκια και μάλιστα πήραν και την πρωτοβουλία να μπουν μέσα (ενώ τα ΜΑΤ πιο πριν έφτασαν απλά μέχρι την είσοδο). Βλακώδης "μαγκιά" που μου θύμισε τα νταηλίκια που οδήγησαν στη δολοφονία του Γρηγορόπουλου...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Δυστυχώς σε αρκετά μεγάλη ηλικία (στα 46 μου) είχα προσωπική γεύση της ψευτομαγκιάς τους και χωρίς να συμμετάσχω σε καμμιά εκδήλωση. Απαράδεκτοι! Ενεργούν με λάθος τρόπο και λάθος στόχους. Ποτέ δεν ανακάλυψαν κανένα έγκλημα με βοήθεια τη μόρφωση που θα έπρεπε να έχουν. Κάποτε αναρωτιόμουν τώρα είμαι σίγουρη ότι η εκπαίδευσή τους είναι από ελλειπής έως ανύπαρκτη.

    Ενας απ'τους λόγους που δεν θα ξαναζήσω σε μεγαλούπολη της Ελλάδας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. @Ginger:
    Είναι απίστευτη η κατάσταση. Αντί μάλιστα να κάνουν κάτι (οτιδήποτε!) να βελτιώσουν τα πράγματα, διορίζουν μαζικά κόσμο με ακόμη λιγότερη εκπαίδευση από αυτή των αστυνομικών. Τους ειδικούς φρουρούς. Φτάνει να έχεις προϋπηρεσία στις ειδικές δυνάμεις για να κουβαλάς ένα αυτόματο όπλο στο μετρό και στο κέντρο της πόλης...Με τα γνωστά αποτελέσματα τον Δεκέμβρη του 2008 (και άλλα πολλά που δεν ακούγονται).

    Κι όσο θυμάμαι πως η Μπακογιάννη είχε προτείνει να οπλοφορεί και η δημοτική αστυνομία....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Όλα θα αλλάξουν τώρα! Το κίνημα των μεγάλων λόγων και των ακόμη μεγαλύτερων εξαγγελιών βρίσκεται στην εξουσία. Και όσο πιο αντιλαϊκά μέτρα παίρνουν, τόσο πιο ισχυρή καταστολή θα χρειάζεται. Ποτέ τα προηγούμενα χρόνια δε βλέπαμε τόσους αστυνομικούς στους δρόμους. Επιτέλους, κάποιος να μας προσέχει! Γιατί όμως όταν τους βλέπω αισθάνομαι λιγότερο ασφαλής...?

    ΑπάντησηΔιαγραφή