Κυριακή 12 Δεκεμβρίου 2010

Βόλτα στον Άγιο Παντελεήμονα


Δεν το περίμενα ποτέ ότι θα πήγαινα να ακούσω Νταλάρα, κι όμως πήγα. Στη συναυλία της Αρχιεπισκοπής (!) με το μέγαρο μουσικής στον Άγιο Παντελεήμονα.


Πλησιάζοντας, είδα κάμποσους ντυμένους με τις επιταγές της βαχούφα* μόδας (αρβύλες, στρατιωτικό παντελόνι, τζόκευ και βλέμμα βλοσυρό). Που και που, κάποιος έσκουζε "προδότες". Υπήρχε και πολύς άσχετος κόσμος καθώς και πάρα (μα πάρα) πολλοί αστυνομικοί. Δεν μπήκα μέσα στην εκκλησία γιατί γινόταν το αδιαχώρητο. Έκατσα έξω και χάζευα. Επικρατούσε ένας διάχυτος εκνευρισμός, αλλά προφανώς υπήρχαν εντολές, τώρα που μπήκαν οι νεοναζί στο δημοτικό συμβούλιο να μην κάνουν φασαρίες. Τουλάχιστον όχι όσο είναι εκεί ο Παπούλιας, ο αρχιεπίσκοπος και η λοιπή “καλή κοινωνία”. Και προφανώς είχαν σκυλιάσει. Μα να βολτάρουν πάνω στην πλατεία ένα σωρό άσχετοι χωρίς να περάσουν από τον έλεγχο των ντόπιων “κατοίκων”; Αδιανόητο. Το θέαμα ήταν κωμικοτραγικό.

Άκουσα κάποιους να λένε για τους μασόνους που δε σέβονται την ορθοδοξία. Παρ’ όλο το μίσος στο ύφος και στα λόγια τους, δεν κινήθηκαν ούτε μια στιγμή απειλητικά. Ούτε και πέταξαν οτιδήποτε. Που να τολμήσουν. Άμα πρόκειται για κανέναν μετανάστη, κανέναν μακρυμάλλη με ράστα ή κανέναν αναρχοκομμουνιστήν που έχουν ξεμοναχιάσει, τότε και δέρνουν και μαχαιρώνουν. Για τέτοια ανδρεία μιλάμε. Γιουχάρησαν μονάχα τους επίσημους όταν αυτοί έβγαιναν, φωνάζοντας κάτι για τον Κολοκοτρώνη (!) και την ορθοδοξία. Πιστοί (υποτίθεται) χριστιανοί, που κουβαλούν τόσο μίσος, έτοιμοι να σφάξουν για την πίστη τους. Τι πρωτότυπο ε;

Κάποια στιγμή, μπροστά στα σκαλιά της εκκλησίας ήταν παραταγμένη μια διμοιρία ΜΑΤ. Τους πλησιάζει ένας παππούς και ρωτάει από που μπορεί να μπει μέσα (η είσοδος ήταν από πίσω). Ο ματατζής που του απάντησε φαινόταν καταστεναχωρημένος. Του λέει "Να μπείτε μέσα; Τι να μπείτε να κάνετε με τους μασόνους..." κουνώντας το κεφάλι με φανερή απογοήτευση. Ψυχεδέλεια. Σουρεαλισμός. Πήγα σε συναυλία με Νταλάρα και το ευχαριστήθηκα. Απίστευτο.
*βαχούφα: σύντμηση της λέξης βασιλικο-χουντικο-φασίστας.

2 σχόλια: