Σάββατο 25 Μαΐου 2013

Βιβλίο: Μανατζμεντ και Αυνανισμός

Το βιβλίο που αναφέρω στον τίτλο υπάρχει, όπως θα δούμε παρακάτω και μπορείτε να το παραγγείλετε αν έχετε κλίση προς το μάνατζμεντ (ή τον αυνανισμό). Όπως επίσης υπάρχουν απίθανα πολλές δημοσιεύσεις σχετικά με το πόσο σημαντική είναι μια χειραψία (η "σωστή" χειραψία), προκειμένου να είναι πετυχημένη μια συνέντευξη, ή προκειμένου να κλείσεις μια "καλή επαγγελματική συμφωνία". Μια απλή έρευνα στο google με λέξεις κλειδιά "Handshake" και "Business", θα εμφανίσει εκατομμύρια (!) αποτελέσματα, άρθρα, εικόνες και συμβουλές. Έτσι, αν δεν γίνεις αποδεκτή στην δουλειά, μπορεί να πρέπει να δουλέψεις λίγο περισσότερο την χειραψία σου ή να διαβάσεις λίγο περισσότερα άρθρα για το πως να δίνεις τις "σωστές" απαντήσεις ή τη σωστή στάση σώματος ή όποια άλλη απίθανη λεπτομέρεια. Αν δεν γίνεις αποδεκτός, μπορείς να κατηγορήσεις ότι θες - τα πιο απίθανα πράγματα, αρκεί να σχετίζονται με εσένα και τις λάθος επιλογές σου, ή την λάθος προετοιμασία σου. Με δυο λόγια: Εσύ φταις.
Ο δρόμος για την κορυφή - αρκεί να το πιστέψεις!

Ο ψυχολόγος Stephen Larkin, υπήρξε σύμβουλος σε κορυφαία MBA. Έχοντας πάρει συνέντευξη από 300 επιτυχημένους επιχειρηματίες και ανώτατα στελέχη επιχειρήσεων, συμπυκνώνει τα αποτελέσματα της έρευνάς του στο βιβλίο του με τίτλο "Ο αυνανισμός ως τεχνική για την επιχειρηματική επιτυχία". Η σχετική με το μάνατζμεντ βιβλιογραφία είναι πλέον πλουσιότερη, αφού μια ακόμη πτυχή των συμβουλών για επαγγελματική επιτυχία, αποκαλύπτεται - πάντα με επιστημονικό και έγκριτο τρόπο. Πρακτικές (κυριολεκτικά) ασκήσεις, θεωρητική ανάλυση και συμβουλές, όλα σε ένα βιβλίο που μπορείτε να παραγγείλετε από το άμαζον.

Πέρα από την πλάκα, δεν πρέπει να ξεχνάμε πως το τι ζητείται από μια εταιρία, δεν έχει να κάνει μόνο με τις τεχνικές δεξιότητες - μα και με στοιχεία του χαρακτήρα. Η βραβευμένη ταινία μικρού μήκους "Under Stress", δείχνει σε 10 μόλις λεπτά με πολύ όμορφο τρόπο ποια μπορεί να είναι αυτά τα στοιχεία. Πέρα από την "δημιουργικότητα" την "πρωτοβουλία", την "επικοινωνιακότητα", μπορεί άρρητα αλλά με σαφή τρόπο να ζητείται "δουλικότητα", "σεξουαλική δεκτικότητα" και "διάθεση για ρουφιανιά". Πιστεύω πως θα αγγίξει όσες και όσους (αλλά κυρίως όσες) έχουν βρεθεί σε παρόμοιο περιβάλλον ενώ είχαν ανάγκη από δουλειά. Αν θέλετε κάτι πιο "βαρύ", μπορείτε να ρίξετε μια ματιά στο άρθρο της Bruno Isabelle, όπου φαίνεται πως λειτουργούν στην πράξη οι "αντικειμενικοί" αριθμοί/δείκτες που χρησιμοποιούνται για την αξιολόγηση από το μάνατζμεντ (αντίστοιχα στην επιστημονική κοινότητα δείκτες όπως ο h-index χρησιμοποιούνται ευρέως χωρίς να προβληματίζει κανέναν το γεγονός πως λόγου χάρη κορυφαίοι επιστήμονες όπως ο Αινστάιν θα είχαν "πατώσει" εάν αξιολογούνταν με αυτό τον τρόπο).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου